Πέμπτη 2.4.15
05.00:Άφιξη
στη Χίο
06.45:
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο (το κόστος του πρωινού ανέρχεται στα 6€ κατ’ άτομο)
08.00:
Ξενάγηση στο Κάστρο της Χώρας περπατώντας
στα στενά δρομάκια του και ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα που κρύβει εντός των
τειχών του.
10.30:
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
·
Τακτοποίηση στα δωμάτια
·
Γεύμα
·
Ανάπαυση
Υποδοχή Αρσακείου Γυμνάσιου
Θεσσαλονίκης
17.00: Περίπατος στον Κάμπο, περιοχή γεμάτη με πολλά αρχοντικά και κτήματα δεντροφυτεμένα με
εσπεριδοειδή που περιβάλλονται το καθένα με δικούς του ψηλούς τοίχους που
προστατεύουν τα δέντρα από τη σκόνη και τον άνεμο.
18.00:
Επίσκεψη στο Μουσείο Citrus Memories.
Παρακολούθηση video
και
συζήτηση για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών στις εποχές του χρόνου, τα
εργαλεία και τις μεθόδους παραγωγής τους, τις συνήθειες και τις καλλιεργητικές
πρακτικές, τις ποικιλίες και τα ιδιαίτερα στοιχεία που κάνουν τα μανταρίνια και
τα άλλα φρούτα τόσο μοναδικά.
19.30: Επιστροφή
στο ξενοδοχείο
21.00:
Δείπνο σε εστιατόριο στον Καρφά, μια
από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού.